Terugkeer na burn-out

– Na burn-out weer naar resultaat –
Hoe onzeker ben je als na een burn-out (op therapeutische basis) terug komt op de werkplek. Daar is weer zichtbaar de chaos die is achtergebleven. De inbox zit vol, documenten fysiek en digitaal puilen uit en zijn niet actueel. De energie daalt direct op het moment dat je weer op je werkplek komt. Hoe kan je medewerkers, klanten van informatie voorzien als je zelf het overzicht niet hebt? Je voelt je onzeker, blijft kampen met lage energie, je hebt geen overzicht en vergeet steeds zaken.
Je zelfvertrouwen zakt weer weg…

– Schep overzicht, ervaar rust, ontvang ruimte –
Een Professional Organizer kan je helpen door hands-on met je aan de slag te gaan. Niet praten, maar doen. (Oude) ballast verwijderen, fysieke en digitale informatie flink opschonen, sorteren en praktisch opbergen waardoor achterstanden verdwijnen, projecten weer overzichtelijk worden. Er wordt gekeken naar e-mail, hoe deze verminderd kan worden en hoe je elke dag kan eindigen met een lege inbox. Outlook wordt ingezet en helpt werk plannen, overzicht krijgen op taken en grip op tijd. Je zal jezelf zien veranderen van weinig zelfvertrouwen, het gevoel geen overzicht te hebben, zaken vergeten naar iemand met zelfvertrouwen, energie, met grip op tijd en taken.

– Hoe ziet het traject eruit? –
Na een intake wordt een inschatting gemaakt van het aantal afspraken, na intensief samen te hebben gewerkt volgt twee maanden begeleiding d.m.v. een online programma om het geleerde te laten beklijven. Het gehele traject neemt gemiddeld drie maanden in beslag. Hierna volgt een eindevaluatie.

 

Achteraf zal je denken: “Had ik dit maar gedaan voor mijn burn-out”. Al heb ik mijn burn-out niet zo goed zien aankomen en is deze wellicht nodig geweest om mijn werkwijze te veranderen.